goodlayers-core
domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init
action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/sabancihukuk/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114KKTC hukuk sisteminde, avukat tutma zorunluluğu yoktur, kişiler avukatları olmaksızın da davalarını takip edebilirler, ancak şunu da belirtmekte fayda var ki, davayı avukat ile takip etmenin, özellikle yargılama usulü açısından, önemi büyüktür ve bizler uzun yıllardır sahip olduğumuz yargılama usulü deneyimimiz ile sizlere bu konuda en iyi hizmeti sunmaktayız.
Boşanma davaları 2’ye ayrılmakla birlikte bunlar;
1-Çekişmesiz (Anlaşmalı) Boşanma Davaları
2-Çekişmeli Boşanma Davaları
Boşanma Davaları , KKTC Aile Yasası , Aile Tüzüğü usulüne tabi olup yasada ve/veya usulde özel bir düzenleme olmadığı hallerde Hukuk Usulü Muhakemeleri Tüzüğüne Aile davalarına uygulanmaktadır.
Hayır. Çocukla şahsi münasebet kurulması nafakanın ödenmesine bağlı değildir. Bu yasal bir haktır ve nafaka ödenmese bile eş, çocukla görüşebilir. Nafaka ödenmemesi halinde , nafakayı almaya hak kazanan kişi tarafından i nafaka ödemekle yükümlü kişiye karşı hukuki veya cezai süreç başlatılarak nafakanın ödenmesi sağlanabilir.
Mahkemelerin dava yoğunluğu nedeniyle bu konuya kesin bir cevap olmamakla birlikte, çekişmesiz (anlaşmalı)boşanma tek celsede, çekişmeli boşanma davaları ise davada paylaşılacak mal ve tarafların uzlaşı durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Yüksek Mahkemeye gidilmesi halinde ise bu süre daha da uzamaktadır.
Önemli değildir. Önemli olan evliliğin sona ermesinde hangi eşin kusurlu ya da daha ağır kusurlu olduğunun tespitidir. Davayı kimin açtığı hususunun davanın seyrine olumlu yada olumsuz herhangi etkisi bulunmamaktadır.
Boşanma davası, eşlerden birinin ikametgâhının bulunduğu ve/veya eşlerden birinin düzenli olarak çalıştığı yer aile mahkemesinde açılabilir.
Ceza davaları öncelikle, suç ithamı aşamasında polise yapılan şikayet üzerine, polis tahkikatı neticesinde düzenlenen dosya Savcılık makamına gönderilerek davanın açılması ile ilgili görüş alınır. Savcılık tarafından onaylanan ve suç unsuru içeren şikayetlere dayalı olarak sanıklar aleyhine ithamname düzenlenerek, kişilere tebliği sağlanır. İthamname üzerinde sanığın ismi, hangi yasa maddesine dayanılarak hangi suçtan itham edildiği ve müşteki ile şahitlerin isimleri yer alır. Suça bağlı olarak davalar, Ceza Davaları ve Ağır Ceza Davaları olarak ikiye ayrılır. Ceza Yasasında ağır suç kapsamına giren suçları işleyen sanıkların Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması yapılmaktadır. Ceza takdiri Ağır Ceza Mahkemesinde heyet tarafından verilen ortak karar ile açıklanır. Ceza Mahkemesinde ise yargıç tarafından Ceza Yasası ve Ceza Usul Yasası tahtında belirlenen ceza hadlerine göre, Yargıç’ın önündeki olay, hafifletici sebepler ve kişinin suçunu kabul etmesi üzerine ceza takdir edilerek kişilere Mahkeme salonunda bildirimi yapılır.
Evet var. Dönem dönem yasa mevzuat değişkenlik göstermekte olup işbu miktar artırılabilir veya azaltılabilir. Şu an mevcut durumda dört apartman dairesi ve beş dönüm içerisinde olacak şekilde bir (1) ev ve beş (5) dönümlük bir arazi alma hakkı vardır. İlgili seçim yapılmadan önce tarafımızla irtibata geçilmesi gerekmektedir
Kurumumuz işbu hususlar ile ilgili profesyonel destek vermekte olup söz konusu başvuruları hızlı bir şekilde yapıp sonuçlandırabiliriz.
Bizim aracılığımız ile başvurabileceğiniz gibi şahsen de başvurabilirsiniz.
Koçan, taşınmaz malın kayıtlı olduğu sahibini gösterir. Keza söz konusu gayrimenkulün hangi harita referansları içerisinde yer aldığını, ne kadar büyüklüğe sahip olduğunu ve eski mal sahibinin kim olduğunu göstermektedir.
Söz konusu başvuru avukat aracılığı ile yapılmaktadır. Söz konusu başvuruyu avukat aracılığı ile yaparak üzerinde herhangi bir engelin, mahkeme emrinin, ipoteğin veya herhangi bir şekilde devre engel teşkil edecek bir neden olup olmadığını takriben bir hafta içerisinde öğrenebilirsiniz.
Tapu devir harcı döneme bağlı olarak %1, %3 veya %6 olarak değişkenlik gösterir. Bunun dışında her yıl belediye ’ye gayrimenkul için ödenen emlak vergisi bulunmaktadır. Söz konusu gayrimenkulü kiralayıp, vergi dairesine beyan sunduktan sonra ise sunulan kira bedelinin TL ise %8’i, döviz üzerinden ise %18’i stopaj olarak ödenir. Eğer gayrimenkulü ilk kez siz satın alacaksanız KDV ödenir. Söz konusu gayrimenkulü satacağınız zaman 2.8’lik stopaj vergisi ödemesinde bulunursunuz.
Kiracı ile yapılan sözleşmeler ileride çıkabilecek herhangi bir sorun için çok önemlidir. Bu neden sözleşmelerin bir avukat veya noter huzurunda yapılması gerekmektedir. Keza noterde yapılan sözleşmeleri biz kurumumuz olarak, içeriği bir hukukçu yapmadığı cihette önermemekteyiz. Kaldı ki avukatlar tarafından yapılan, ciddi içeriklere sahip olan kira sözleşmelerinde yapacağınız tahliye davalarında elinizi güçlendirmektedir.
Söz konusu gayrimenkulden tahliye için yasal prosedürler için dava açılır ve dava takip edilir.